Yeni Mezun Diyetisyen ve diyetisyen adayları için tavsiye ve önemli noktaları sizleri çin kiloal.net sitemizde yer verdik. İş arayan Diyetisyenler için süper kaynak niteliği taşıyan kariyer ipuçları.
Merhaba değerli ziyaretçilerimiz! Kiloal.net olarak bu yazımızda sizlere yeni mezun diyetisyenler ve diyetisyen adayları için kariyerinize yön verecek önemli ipuçları hazırladık. Sektöre adım atarken nelere dikkat etmeli, iş ilanlarına nasıl ulaşmalı ve kendinizi nasıl geliştirmeniz gerektiğini burada ufak başlıklar halinde paylaşacağız. Tüm bu soruların cevaplarını, deneyimli uzmanlardan derlediğimiz tavsiyelerle sizlerle paylaşıyoruz. Aklınıza takılan soruları yorum bölümünden bizlerle paylaşmaktan çekinmeyin.
İş Arayan Diyetisyenler için hazırlamış olduğumuz bu makale, sizlerin iş bulanızdan önceki süreçte, çok iyi hazırlanmanıza ve güçlü bir PR kimliğinizin kazanmanıza yardımcı olacaktır.
kiloal.net – editör
Yeni Mezun Diyetisyenlerin Karşılaştığı Zorluklar Nelerdir?
Önce zorluklardan başlayarak zorlu yolculuğunuzda ayağınıza takılan dikenleri bilmek ve o engelleri aşmak için nasıl bir mücadele vermemiz gerektiğini daha iyi kavramamız gerektiğini öğreneceğiz.
Diyetisyenlik Kariyerinizin başında;
- Deneyim eksikliği nedeniyle iş bulma sürecinin yavaş ilerlemesi geliyor. Diğer tüm sektörlerde olduğu gibi işverenler genel olarak tecrübeli personel arayışı içerisinde olurlar. Bu yüzdende yeni mezunlar için, iş bulma süreci zorlu bir süreç oluyor.
- Rekabetçi sektörde fark yaratma stresi. Malesef, Türkiye şartlarında diyetisyen ve psikologlara olan bakış açısı hakettiği değerini tam manasıyla göremiyor. İşte bu durumu kıracak farklı stratejiler geliştirilmelidir.
- Danışan güveni kazanma sürecindeki zorluklar, gibi engellerle karşılaşabilirsiniz. Ancak endişelenmeyin! Doğru strateji ve adımlarla bu süreci başarıyla yönetebilirsiniz.
Diyetisyen Olarak Kariyerinizi Şekillendirecek 10 Altın Tavsiye

- Staj ve Gönüllü Projeler: Deneyim kazanmak için hastaneler, Diyetisyen merkezleri, spor kulüpleri veya STK’larla iş birliği yapmanız son derece önemlidir. Bu sektördeki çalışma şeklinin nasıl olduğu gözlemleyerek, eksiklikleri görme şansını ve olaylara olan bakışınızın netleşmesine büyük oranda yardımcı olacaktır.
- Örneğin, ProvenExpert , Doktor Vitrini vb meslek profillerinin yer aldığı danışan geri bildirimlerini inceleyerek iletişim becerilerinizi geliştirebilirsiniz.
- Sertifika Programları: Online platformlardan (Coursera, Udemy) beslenme uzmanlığı, spor diyetetiği gibi alanlarda sertifikalar edinin. Mesleğinizin alt gruplarında bir uzmanlık seçerek bu alanda uzman olduğunuzu vurgulayın. Örneğin, Gebelik üzerine Diyetisyen olduğunuzda, bu alanda daha dikkat çekici bir izlenim oluşturmanız kaçınılmaz olacaktır.
- Networking: LinkedIn, About, ve Quora Profilimiz üzerinden sektör profesyonelleriyle bağlantı kurun. Sosyal Medya hesaplarınızı aktif olarak kullanmaya özen gösterin ve uzmanlığınız ile ilgili içerikler paylaşın. Bu noktada, insanların ilgisini çekecek kaliteli içerikleri yapay zeka yardımı ile bulabilir ve kaliteli görsel içeriklerle zenginleştirebilirsiniz.
- Dijital Portfolyo Oluşturun:
- Behance üzerinden danışan programları veya infografikler paylaşın. 4.Maddede bu konuya yer vermiş olsakta özellikle, Web2 ve Web3 tabanlı onlarca ücretsiz profil oluşturma imkanı sunan dijital içerik sitelerinde üyelikler oluşturarak burada hem İsminizi hem de hizmetlerinizi geniş kitlelere ulaşmasını ve arama sonuçlarında daha fazla yer almanıza büyük oranda yardımcı olacaktır. Bu listeyi Yorum kısmına yazarak bizden talep edebilirsiniz. Bu konuda mail adresinize iletebiliriz.
- Slideshare ile sunumlarınızı yayınlayın. Belirli aralıklarla PDF oluşturarak burada yayınlayabilirsiniz. Mesleğiniz ve uzmanlığınız ile ilgili üniversite notlarınızdan bir kaç derleme yaparak bile bu noktada iyi bir içerik oluşturmanız ve bilimsel verilerle destekleyerek bunu kendi isminiz ile yayınlamanız, basit bir iş gibi gözüksede aslında size uzun vadede büyük fayda sağlayacaktır.
- İş İlanlarına Özel Kaynaklar: Mesleğiniz İş İlanları sitelerini takip edebilirsiniz.
- LinkedIn, Kariyer.net, Eleman.net gibi platformları düzenli takip edebilirsiniz.
- Diyet ve beslenme alanında isim yapmış Hastanelerin İnsan Kaynakları bölümlerine CV gönderebilirsiniz.
- Danışan İletişimi: İlk danışanlarınızla empati kurun ve Medium gibi blog sitelerindeki iletişim tekniklerini okuyun ve bu tarz sitelerde üyelikler oluşturarak, heme kendinizi tanıtın hemde küçük içerikler oluşturun.
- Sosyal Medyada Etkin Olun:
- Twitch , Youtube, Tiktok gibi canlı yayınlar açarak beslenme alanında küçük tüyolar verebilirsiniz.
- VLink.TR , Linktr.ee gibi VCart profil oluşturucu sitelerde, profillerinizi oluşturun. Burada sosyal medya hesaplarınız başta olmak üzere, yayınladığınız blog sitelerini paylaşabilir, online randevu alabilir ve dijital mecralarda daha görünür olmanızı artırabilirsiniz. Bu platformların çoğunda ücretsiz paketler mevcuttur ve sizler için yeterlidir.
- Instagram hesabınız üzerinden mini rehberler paylaşın. Bu rehberleri etkileşim oluşturarak, kitlenize ücretsiz sunmaya çalışın. 1. aşama ücretsiz, 2. aşamada ise ücretli randevular açabilirsiniz. Ayrıca Instagram gönderilerinizi Pinterest hesabınızda mutlaka paylaşın.
- CV ve Ön Yazı:
- CV’nize staj deneyimlerinizi ve katıldığınız projeleri ekleyin. CV’nizi çok kalabalık yapıp boğmayın. Kısa başlıklar ve kısa açıklamalarla daha profesyonel bir CV oluşturabilirsiniz.
- Örnek CV şablonları için Slideshare Kariyer Rehberi PDF diye aratarak CV şablonlarınızı özelleştirebilirsiniz.
- Mülakatlara Hazırlık:
- Sık sorulan soruları araştırın. Kişisel ve teknik uzmanlık sorularını geçtikten sonra, mesleki yaklaşımlarla ilgili sorulara hazırlanmanız çok önemli. Örneğin: “Bize kendinizden ve mesleki geçmişinizden bahsedebilir misiniz?” gibi sorulara hazırlıklı olun. Size klasikleşmiş bir insan kaynakları sorusu daha paylaşayım: “Güçlü yönleriniz ve geliştirmeniz gereken yönleriniz nelerdir?” Bu tarz sorulara hazırlıklı olmanız vereceğiniz cevapların işe alım sürecinde, CV içeriğinin 2. planda olacağını göreceksiniz.
- Reddit topluluğumuzda deneyim paylaşımlarını okuyun.
- Sürekli Öğrenme: Yeni araştırmaları takip edin ve Hashnode gibi farklı, güncel makaleleri okuyun.
İş Arayan Diyetisyenler için İş İlanlarına Ulaşmanın En Etkili Yolları
- Özel Hastaneler ve Wellness Merkezleri: Web sitelerinin “Kariyer” bölümlerini kontrol edin.
- Diyetisyenlik Dernekleri: Türkiye Diyetisyenler Derneği gibi kuruluşların duyurularını takip edin.
- LinkedIn İş İlanları: “Diyetisyen“, “Beslenme Uzmanı” gibi anahtar kelimelerle filtreleme yapın.
- Kiloal.net İş Rehberi: Sitemizde projelendirdiğimiz özel profil profil oluşturarak, kendi içeriklerinizi ve PR’nızı yapabilirsiniz. Bununla ilgili, Diyetisyen Yazarlık Başvurusu sayfasını ziyaret ederek formu doldurmanız yeterli olacaktır.
İş Arayan Diyetisyenler ve Yeni Mezunların yer aldığı Kariyer Etkinliklerine Katılın.
3 yıl önce Diyetisyenler için hazırlanmış, örnek bir kariyer etkinlik videosunu sizlerle paylaşıyorum. Bu Tarz etkinlikler hem Network için hemde Kariyer yolculuğunda iş bulabilmeniz için oldukça etkili bir vizyon katacaktır sizlere.
Diyetisyen İREM KAR İş Arama Sürecini Anlatıyor
İş Arama ve Başvuru süreçlerini detaylı şekilde Youtube kanalında anlatan Diyetisyen İrem KAR, Videoda yer alan bazı konuların önemi sebebi ile sizlerle paylaşmak istedik.
İş Arayan Diyetisyenler için 🌟 Bonus: 5 Adımda Başarılı Bir Diyetisyen Olmak
- Hedef Kitlenizi Belirleyin (Sporcu, hamile, çocuk vb.).
- Dijital Okuryazarlığınızı Geliştirin (SEO, sosyal medya yönetimi). Bu alanda merak ettiğiniz her türlü soru, talep, öneri ve değerlendirmelerinizi yorum bölümünden yazabilir ya da iletişim sayfamızdan bize ulaşabilirsiniz.
- Danışan Yorumlarını Önemseyin (ProvenExpert , Google İşletme Hesabı, gibi platformlarda profil açın).
- Ücretsiz Workshop’lar Düzenleyin (Örneğin: “Kilo Alma ve Sağlıklı Beslenme”) temalı özgün konular bularak bunlarla ilgili küçük Workshop’lar yayınlamanız oldukça etkili olacak ve kitle oluşturmanızı hızlandıracaktır. Kişisel PR’nız için bu konular son derece önemlidir.
- Yurtdışı Fırsatlarını Araştırın (Avrupa ülkelerinde diyetisyenlik şartlarını öğrenin).

Unutmayın! Kariyer yolculuğunuz sabır ve azim gerektirir. Kiloal.net olarak her adımınızda yanınızda olduğumuzu unutmayın. Talep ve Sorularınız için yorum bırakabilir, iletişim sayfamızdan veya sosyal medya hesaplarımızdan mesaj atabilirsiniz.